Tilburgse

 

Damvereniging

 

PC Blues deel 35 en 36

Titelpagina PC Blues deel 35

De eerste dag van het nieuwe jaar beginnen we goed met nieuwe damliteratuur. Het is wederom Christiaan Piens die ons weet te verblijden met een tweetal e-books. Geheel belangeloos en gratis stelt hij zijn werk ter beschikking aan de damwereld. Deel 35 is hier te downloaden en deel 36 hier

 

Deel 35 gaat over Polish Open Karpacz 2015. 

De auteur zelf over dit werk: "Hoe en waarom kwam dit PDFje tot stand ? Eén zekerheid slechts : niet omwille van het feit dat er overschot van tijd was. Zo kwam er vroeger wel eens een exemplaar (of zelfs enkele) tot stand. Dit keer was dat zeker niet het geval. De PDF - kalander is op zich vrij goed gevuld en dan spreken we nog niet van enkele andere onafgewerkte produkten - sommige in de beginfase, andere wat verder gevorderd - die ook in de wachtkamer hun opwachting maken. Geen garantie dat ze er ook ooit uitkomen. Al is dit wel de bedoeling ☺. Geen tijdsoverschot. Wat dan wel ? Bij het maken van het voorgaande (dubbel) nummer (de deeltjes 33 en 34 van de reeks ) was de Polish Open volop bezig. Natuurlijk worden er dan enkele steelse blikken geworpen."

Deel 36 gaat over 8 grootmeesters.

De auteur zelf over dit werk: "Sommige PC Blues - deeltjes hebben een ontstaansgeschiedenis. Dat is ook nu het geval en hier komt het (erg) korte relaas daarvan.

Via Jan Groeneveld kwam ik een tijd geleden al eens in het bezit van een analysetekst van Gerrit Boom en onlangs (ik vermoed zowat september 2015) kwamen er nog een pak extra analyse - teksten bij. Ik klasseerde deze bij wijze van spreken op automatische piloot in de passende directory op schijf.

Een paar dagen later - en na een vluchtige blik op de uitgebreide inhoud - realiseerde ik dat hieruit een of meerdere prachtige boeken konden worden gepuurd. Dan maar een mail sturen naar Gerrit Boom ? Die was onmiddellijk gewonnen voor het idee ook al omdat hij iedereen wel wil laten meegenieten van het (vele) werk.

Hoe hebben we de samenwerking opgevat ? Wel, heel eenvoudig : de eigenlijke inhoud - de analyse - hoofdstukken van partijen van damgrootmeesters ( want daarover gaat het ) - is louter en alleen van de hand van Gerrit Boom die dan ook de eigenlijke auteur is van dit PDFje. Mijn eigen inbreng situeert zich dan ook eerder bij het vormelijke : het formatteren van de oorspronkelijke teksten, het inkapselen in het PC - Blues konstruktie (met cover, inhoudsopgave , omtrent - tekst en nawoord ) en het opzoeken van het begeleidende fotomateriaal. Ook de Wikipedia - gegevens nam ik voor mijn rekening, op aangeven trouwens van Gerrit voor wie dit alles ruim voldoende was om mijn naam als mede - auteur op de cover te plaatsen."